|

Štrosmajerova ulica u Sarajevu poprima novi izgled

Štrosmajerova ulica u Sarajevu poprima novi izgled
228
Piše: M. A.
22.5.2019. u 15:53
95
komentara
228

dijeljenja
1/6 Foto: I.Š./Klix.ba
2/6 Foto: I.Š./Klix.ba
3/6 Foto: I.Š./Klix.ba
4/6 Foto: I.Š./Klix.ba
5/6 Foto: I.Š./Klix.ba
6/6 Foto: I.Š./Klix.ba
Početak građevinske sezone u Sarajevu označio je i početak radova na obnovi fasada u Štrosmajerovoj ulici u starom dijelu grada. Nakon skoro dva mjeseca radova, ova ulica, koja ima status nacionalnog spomenika, konačno poprima novi izgled.
Projekt rekonstrukcije i uljepšavanja fasada u Štrosmajerovoj ulici fansira Grad Sarajevo, a bitno je istaći i to da se kompletan proces odvija pod nadzorom Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo.

"Projekt obnove i restauracije fasada u čuvenoj Štrosmajerovoj ulici, koja je proglašena nacionalnim spomenikom BiH, je izuzetno važan za nas iz mnogo razloga. To je jedna od najljepših ulica našeg grada, ona je i turistička atrakcija, a sada joj vraćamo autentičan izgled i panoramu. Građani Sarajeva prepoznaju prave projekte i drago mi je zbog pozitivnih reakcija", istakao je gradonačelnik Abdulah Skaka.

On ističe da će Grad Sarajevo u skladu s okvirom koji je na raspolaganju nastaviti obnavljati, restaurirati vrijedne građevine i uljepšavati grad.

"Postavili smo jedan trend brige o Sarajevu, o našim objektima, simbolima kojim se, evo kako vidimo iz medijskih najava, sada žele priključiti i ostale institucije", dodao je Skaka.
Prijavi grešku


Komentari (95)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...