{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Strazbur: Ministar Alkalaj razgovarao sa generalnim sekretarom Vijeća Evrope

F
11.5.2007. u 18:23
0
0
Strazbur: Ministar Alkalaj razgovarao sa generalnim sekretarom Vijeća Evrope
0
Strazbur: Ministar Alkalaj razgovarao sa generalnim sekretarom Vijeća Evrope
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj razgovarao je u Vijeću Evrope u Strazburu s generalnim sekretarom Vijeća Evrope Terryjem Davisom.
On je zahvalio generalnom sekretaru na nedavnoj posjeti Monitoring tima Sekretarijata Vijeća Evrope i prezentirao aktivnosti koje BiH preduzima u cilju nastavka ispunjavanja postprijemnih obaveza preuzetih nakon prijema u Vijeće Evrope.

Kako je saopćeno iz MVP-a BiH, ministar Alkalaj je izrazio optimizam u smislu ubrzanja ispunjenja svih preostalih obaveza BiH.

Informirao je generalnog sekretara Davisa s jučerašnjom odlukom ministarskog sastanka SEECP-a u Zagrebu, na osnovu koje je grad Sarajevo postalo sjedište Sekretarijata Regionalnog vijeća za saradnju.

Ministar Alkalaj je izrazio uvjerenje da će Vijeće Evrope i dalje svesrdno pomagati BiH.

Također, generalnom sekretaru Davisu uručio je Instrument ratifikacije Konvencije o biomedicini, najavljujući i vrlo skoro slijedeće konvencije, čija priprema je u finalnoj fazi.

Generalni sekretar Davis je pozdravio izbor Sarajeva kao sjedišta Sekretarijata Regionalnog vijeća za saradnju, kao veliki vanjskopolitički uspjeh BiH.

Podržao je gledište ministra o ubrzanju ispunjenja preostalih obaveza BiH prema Vijeću Evrope i njegova nadanja da će se potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH sa EU desiti do kraja ove godine.

Ministar Alkalaj je pozvao generalnog sekretara Davisa da posjeti BiH, na što je generalni sekretar odgovorio da će to vrlo rado učiniti.

Ministar vanjskih poslova BiH će u poslijepodnevnim satima imati niz odvojenih sastanaka sa drugim visokim zvaničnicima Vijeća Evrope, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: