{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Strateški interes Hrvatske je jedinstvena BiH'

F
16.12.2009. u 20:10
0
63
'Strateški interes Hrvatske je jedinstvena BiH'
0
'Strateški interes Hrvatske je jedinstvena BiH'
Strateški interes Republike Hrvatske je jedinstvena, suverena, demokratska BiH, zemlja ravnopravnih konstitutivnih naroda. Ukoliko se to ne bude moglo osigurati mudrošću vodstva tri naroda i uz pomoć međunarodne zajednice onda će to, na žalost, morati osigurati svako sebi, izjavio je večeras u Sarajevu gradonačelnik Grada Zagreba i kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Milan Bandić.
Dodao je "da on ne zagovara te da se još uvijek može naći zajedničko mjesto pod suncem za sva tri naroda, da je BiH i srpska i hrvatska i bošnjačka zemlja te da ravnopravnost sva tri naroda jamči evropsku perspektivu BiH".

"Smatram da gospodarski problemi Hrvatske i BiH rade 50 posto problema. Kada se ljudi zaposle i budu osigurani socijalni i ekonomski preduvjeti, onda će se lakše kava piti i na Baščaršiji, i na Jelačić placu i na Rondou u Mostaru", kazao je Bandić.

Bandić je, u okviru predizborne turneje po BiH, doputovao u Sarajevo gdje se sastao s predsjednikom HKD "Napredak" Franjom Topićem te gradonačelnikom Grada Sarajeva Alijom Behmenom s kojima je razgovarao o dosadašnjoj i budućoj saradnji.

Po završetku kratkog susreta, Bandić je u izjavi za medije, kazao da budući predsjednik Republike Hrvatske mora voditi računa o njenoj evropskoj perspektivi, ali i o evropskoj perspektivi glavnog strateškog partnera i susjeda Hrvatske - Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: