Opasno nevrijeme
56

Strašni snimci iz Brčkog: Oluja nosila plovila na rijeci Savi

D. Be.
Strašno nevrijeme pogodilo je danas sjeverni i sjevernoistočni dio Bosne i Hercegovine, a štete se tek zbrajaju. Nažalost, u Brčkom je izgubljen i jedan ljudski život.

Jako nevrijeme koje je pogodilo Brčko nanijelo je veliku materijalnu štetu, a u oluji je smrtno stradala jedna ženska osoba koja je izgubila život u dvorištu kuće.

O jačini olujnog nevremena koje se danas sručilo na Brčko pokazuje i snimak nadzorne kamere koji je nastao na rijeci Savi. Više od 20 plovila je, u naletima vjetra, završilo na obali i u tim momentima su bili ugroženi i ljudski životi.

Nezapamćeno nevrijeme krenulo je danas u poslijepodnevnim satima iz Slovenije, a zatim protutnjalo Hrvatskom preko Zagreba da bi se zatim jak vjetar, kiša i grmljavina "preselili" u Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

Nevrijeme u Sloveniji je odnijelo jedan život, a u Hrvatskoj tri. Vjetar je nosio krovove, obarao drveća i prekinuo putnu komunikaciju, dok su obilne padavine formirale vodene bujice pa su brojni vozači ostali zaglavljeni u vodi.