{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stranke HNS-a dogovorile zajednički nastup na oktobarskim izborima

19.3.2018. u 20:31
3
33
Stranke HNS-a dogovorile zajednički nastup na oktobarskim izborima
3
Stranke HNS-a dogovorile zajednički nastup na oktobarskim izborima
Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održalo je 23. sjednicu danas u Vitezu, a većina stranaka je, kako je to saopćeno, dogovorila zajednički nastup na predstojećim izborima.
"Na sjednici se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te o zajedničkom nastupu stranaka HNS-a na Općim izborima 2018. godine. Također, Predsjedništvo HNS je raspravljalo o demografskoj situaciji u kojoj se nalazi hrvatski narod u BiH", saopćeno je iz HNS-a.

Napomenuli su da je većina članova Predsjedništva HNS iskazala opredjeljenje za zajednički nastup na predstojećim izborima, a posebno na onim nivoima na kojima je, prema njihovim navodima, ugrožena pozicija Hrvata kao naroda.

"Kada je riječ demografskoj situaciji, a nakon rasprave u kojoj su sudjelovali skoro svi članovi Predsjedništva, zaključeno je kako će se početkom juna 2018. godine organizirati posebna tematska konferencija koja će se dati određene smjernice o pitanju demografske obnove Hrvata u BiH", stoji u saopćenju.

Naredna sjednica Predsjedništva HNS je planirana za sredinu aprila 2018. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: