{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stranka za BiH u ZDK potpisala sporazum s blokom koji predvodi SDPBiH

F
13.11.2018. u 19:08
43
7
Stranka za BiH u ZDK potpisala sporazum s blokom koji predvodi SDPBiH
43
Stranka za BiH u ZDK potpisala sporazum s blokom koji predvodi SDPBiH
Foto: E. M./Klix.ba
Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), kako je potvrdio predsjednik Kantonalnog odbora Zeničko-dobojskog kantona Hašim Mujanović, inače i načelnik Općine Zavidovići, večeras je potpisala sporazum i pristupila postizbornom bloku od sedam stranaka koji u ZDK-u predvodi Socijaldemokratska partija BiH.
Osim SDP-a i SBiH, u ovom su bloku još i Demokratska fronta (DF), Naša stranka, Savez za bolju budućnost (SBB), Nezavisni blok i A- SDA, kojI ukupno imaju 21 od 35 mandata u Skupštini ZDK. Za formiranje Vlade ZDK potrebno je skupiti natpolovičnu većinu od 18 zastupnika.

Izvan ovog bloka, tako, ostaju samo Stranka demokratske akcije BiH (SDA BiH) i Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZBiH), koje zajedno imaju 14 mandata.

"Večeras smo potpisali principe koji nas obavezuju i koji bi trebalo da doprinesu boljitku građana ZDK i BiH. Želimo da napravimo funkcionalnu koaliciju, koja nije limitirana time kakve će biti koalicije na višim nivoima, ali svakako da bi bolje bilo da se i na višim nivoima formiraju iste koalicije", kaže Mujanović za Fenu. Njegova stranka u narednom sazivu Skupštine ZDK imat će jednog zastupnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: