BiH
59

Stranka za BiH: Problemi Grasa prioritetan zadatak

FENA
Stranka za BiH saopćila je da je današnji susret predsjednika te stranke Amera Jerlagića s predstavnicima sindikata GRAS-a Adnanom Himzanijom, Adnanom Muminovićem i Rešadom Hujdurom pokazao da se i predizborno vijeme može iskoristiti za konkretne poslove, "lišene parolaštva i ispraznih obećanja".

Iz te stranke navode da je tema sastanka bila "Kako spasiti zbog političkih promašaja posrnuli GRAS", koji su dobrim dijelom uništili i navodni član SBiH Ibrahim Jusufranić, te bivši članovi danas reformirane SBiH, Besim Mehmedić i Hasan Bašić.

Sindikalisti GRAS-a zatražili su od Jerlagića da pomogne tom kolektivu u prevazilaženju situacije u kojoj se nalazi, jer tvrde da ovakav kakav je trenutno ne može uspješno odgovoriti zahtjevima grada i građana, mada je u kolektivu više onih koji žele razvoj i prosperitet, bez obzira na stranačku opredijeljenost, od onih koji žele njegovu propast.

Jerlagić je istakao da će "Stranka za BiH koliko sutra angažovati stručnjake koji će snimiti situaciju u toj, za grad i njegovo stanovništvo, značajnoj kompaniji i u najskorije vrijeme ponuditi konkretno rješenje u interesu svih".

"Sve to zahtijeva i rješavanja problema u vlastitim redovima čemu značajno može doprinijeti Sindikat GRAS-a, ali i oni članovi Stranke koji su i ranije učestvovali u rješavanju problema u GRAS-u. Cilj našeg angažmana bit će organizovanje GRAS-a po uzoru na zagrebački ZET, ljubljanski, bečki ili istanbulski javni gradski prijevoz", dodao je Jerlagić.

Sindikalisti GRAS-a sa zadovoljstvom su prihvatili sugestije Jerlagića, naglasivši da bi i dalje rado sarađivali sa Samirom Silajdžićem koji je i ranije, do podnošenja ostavke na mjesto premijera Kantona Sarajevo, bio gotovo jedina svijetla uporišna tačka Sindikatu i uposlenicima GRAS-a i jedini konkretan u rješavanju njihovih problema, saopćeno je iz Pres-službe Stranke za BiH.