{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stranka za BiH osuđuje pokušaje diskreditacije mladih kadrova

F
29.6.2008. u 23:11
0
9
Stranka za BiH osuđuje pokušaje diskreditacije mladih kadrova
0
Stranka za BiH osuđuje pokušaje diskreditacije mladih kadrova
Stranka za BiH najoštrije osuđuje sve učestalije pokušaje diskreditacije vrhunski obrazovanih mladih kadrova iz dijaspore koji su se vratili u Bosnu i Hercegovinu, te svoje znanje i iskustvo odlučili primjeniti za dobrobit naše zemlje, kao i mladih kadrova općenito, saopćeno je danas iz ove stranke.
Poslijednji u nizu ovih pokušaja je usmjeren protiv Damira Arnauta, koji je bio jedini kandidat za sudiju Ustavnog suda BiH sa titulom doktora prava, i to sa jednog od najprestižnijih univerziteta u svijetu.

- Bez obzira na tu činjenicu, te na njegovo iskustvo na najzahtjevnijim advokatskim pozicijama u SAD-u i u BiH, SDP nastavlja svoje pokušaje diskreditacije bazirane na nedostatku nostrifikacije diplome, iako je Ustavni sud BiH ocijenio da Arnaut ispunjava sve uslove propisane Ustavom BiH.

Umjesto da se pridruži naporima Stranke za BiH za ukidanje arhaičnog sistema nostrifikacije koji je danas na snazi još u samo par evropskih zemalja, SDP insistira na cementiranju tog sistema, čak i u onim situacijama u kojim nostrifikacija nije neophodna, smatraju u SBiH.

Stranka za BiH će kao i do sada nastaviti podržavati vrhunski obrazovane mlade kadrove i iz domovine i iz dijaspore na svim pozicijama, jer su njihova znanja i iskustva od presudnog značaja za budućnost nase zemlje, kaže se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: