Uputili poziv nadležnima
30

Stranka za BiH osudila napad na Čengića, ali poručila: "Pojedine politike su ušle u sferu kriminala"

A. L.
Kantonalno vijeće Stranke za BIH Sarajevo osudilo je napad na načelnika Opštine Stari Grad Irfana Čengića, ali i dodalo da nadležna tužilaštva moraju ispitati da li politika stoji iza bombaša.
"Upotreba eksplozivnih naprava u obračunima sa političarima u KS uzima maha i kao što smo u saopćenju od prije samo par dana priopćili, u Sarajevu se više ne puca, sada se koriste kašikare bombe. Premijer (M)Uk sada može reći da je na čelu metropole samo što sada Opština Stari Grad postaje dio favele Rio de Janeira2, naveli su iz Stranke za BiH.

Kako dodaju, sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo je dramatično narušena i kulminira posljednjih mjeseci, "ali to nije bio znak svima onima koji su na sve načine opstruirali održavanje sjednice Skupštine KS o sigurnosnoj situaciji."

"Predstava koja je napravljena 29. marta u Skupštini KS je najbolji pokazatelj da ni tada nije ozbiljno shvaćena ova situacija, već se nastojalo na sve načine ista zanemariti besmislenim uvodnim izlaganjima i ubijediti kompletna javnost da je situacija sa bezbjednošću u KS dobra", dodaje se.

Kažu da je sada, u samo nekoliko dana, u KS došlo do upotrebe eksplozivnih naprava i postavlja se pitanje kako dalje.

"Da li je sve izmaklo kontroli i da li sve dolazi na naplatu, a nakon što su nas nadležni bombardovali sa svojim stavom da je sigurnost u KS nikad bolja. Stranka za BiH javno traži da nadležna policijska tijela i tužilaštva napokon pokrenu hitne aktivnosti na razotkrivanju svih političara koji su registrovani u SKY aplikaciji, jer će se time vidjeti ko se sa kim razračunava u KS i da li politika stoji iza bombaša. Pojedine politike su ušle u sferu kriminalnog sarajevskog miljea i javnost napokon mora saznati ko je koga finansirao i ko je čiji sponzor, ali i koje političke partije imaju svoje prste u kriminalu i korupciji. Riba uvijek smrdi od glave!", zaključili su iz Stranke za BiH.