{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stranka za BiH: Dodik pokušava vršiti pritisak na Tužilaštvo BiH

S
9.11.2011. u 17:53
0
10
Stranka za BiH: Dodik pokušava vršiti pritisak na Tužilaštvo BiH
0
Stranka za BiH: Dodik pokušava vršiti pritisak na Tužilaštvo BiH
Izjavom "da je general Dudaković davno trebao završiti iza rešetaka“ Milorad Dodik u maniru sudije što tuži i sudije što sudi pokušava ostvariti pritisak na Tužilaštvo i pravosuđe Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju Stranke za BiH.
Notorno je da je u demokratskim pravnim sistemima svaka osoba nevina dok se ne dokaže suprotno.

Od Jahorinskog savjetovanja Milorad Dodik želi da potvrdi da ima punu „kontrolu“ nad nosiocima pravosudnih funkcija u BiH iz RS-a, po već viđenom modelu svih rigidnih totalitarnih režima.

Širi kontekst medijske hajke na generala Dudakovića jeste strategija izjednačavanja krivnje dželata i žrtve, agresora i branitelja, sa namjerom svođenja agresije na Bosnu i Hercegovinu na građanski rat.

Sve se događa u trenutku otkopavanja niza masovnih grobnica u Podrinju, širim prostorima Krajine, čudnih događaja oko Korićanskih stijena i širom RS-a. Prema tome, Milorad Dodik je najmanje pozvan da dijeli pravdu, dok zločini na entitetu kojim on predsjedava ostaju neotkriveni i nekažnjeni.

Stranka za BiH i dalje insistira na autonomnosti pravosudnog procesa i na punoj, objektivnoj i stučnoj istrazi i analizi svega što se dogodilo u Bosni i Hercegovini između 1992-1995 uključujući, naravno i Bihaćku krajinu, čijih je 400 000 stanovnika držano u opsadi 1300 dana, a čiju je herojsku odbranu predvodio general Dudaković, stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: