Demanti
3

Stranka za BiH: Bili smo suzdržani prilikom glasanja za smjenu Vlade TK

Piše: A. K.
Nakon objave članka o trenutnim dešavanjima u Tuzlanskom kantonu, koja su vezana za unutarstranačka previranja Stranke demokratske akcije (SDA), demanti su uputili iz Stranke za BiH, u kojem su istakli da su zastupnici ove stranke u Skupštini TK bili suzdržani prilikom glasanja za smjenu Vlade TK na čelu s premijerom Begom Gutićem.

Nakon objave članka na portalu Klix.ba pod naslovom "Odmetnuta većina pod vodstvom Mirsada Kukića može stvoriti velike probleme u TK" u kojem je navedeno da su zastupnici Stranke za BiH glasali za smjenu Vlade TK, oglasili su se iz kantonalnog odbora ove stranke.

"Naime, u spomenutoj objavi naveli ste neistinite navode, gdje se navodi da su zastupnici Stranke za BiH glasali za smjenu Vlade TK, što nije istina. Zastupnik Kasim Čekalo je na Općim izborima 2014. godine dobio mandat u ime Stranke za BiH, ali je već na drugoj sjednici Skupštine TK pristupio Klubu zastupnika SDA i kao takav je isključen iz Stranke za BiH. Zastupnici Stranke za BiH Asmir Hasić i Fuad Imamović bili su suzdržani kada je riječ o smjeni Vlade TK", navedeno je u demantiju.