{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Štrajkački odbor osudio prijetnje sindikalnim aktivistima

F
26.6.2009. u 16:53
0
0
Štrajkački odbor osudio prijetnje sindikalnim aktivistima
0
Štrajkački odbor osudio prijetnje sindikalnim aktivistima
Foto: ENI news
Štrajkački odbor SSS-a BiH, na osnovu prvih informacija s terena, najoštrije je osudio prijetnje pojedinih direktora javnih ustanova upućene sindikalnim aktivistima, pa čak i pokušaje zabrane štrajka upozorenja, saopćeno je danas iz Saveza samostalnih sindikata BiH.
Glavno Sindikalno povjereništvo Kantona Sarajevo u vrijeme trajanja generalnog štrajka upozorenja od 26. juna do 10. jula vrši funkciju Štrajkačkog odbora koji je u stalnom zasjedanju.

"Po dobivenim zvaničnim informacijama s terena zauzet ćemo svoj stav i upoznati javnost o čemu se radi", stoji u saopćenju.

Štrajkački odbor podsjeća javnost i građane Kantona Sarajevo da su 24 granska sindikata, članice SSS-a BiH, iskoristila legalno pravo i obavezu zaštite "radničkog ustava", Zakona o radu i kolektivnih ugovora.

Pozivali su sve članove Saveza sindikata BiH, bez obzira na to kojoj grani pripadaju, da pristupe izvršenju Odluke Glavnog odbora o uvođenju generalnog štrajka upozorenja.

Štrajkački odbor zahtijeva od poslanika u Parlamentu FBiH koji su iz KS-a da ne prihvate „interventni zakon, kao akte, zakone ili odluke koje su od interesa socijalnih partnera, ako nemaju sadržano mišljenje Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: