{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Štrajk zdravstvenih radnika u FBiH najviše pogađa penzionere

F
9.5.2007. u 10:51
0
0
Štrajk zdravstvenih radnika u FBiH najviše pogađa penzionere
0
Štrajk zdravstvenih radnika u FBiH najviše pogađa penzionere
Stranka penzionera (SPU) BiH poziva Ministarstvo i Vladu Federacije BiH i vlade kantona da hitno osiguraju sve kako bi što prije došlo do okončanja štrajka zdravstvenih radnika u FBiH.
Kako se navodi u saopćenju te stranke, sadašnje stanje štrajka zdravstvenih radnika najviše šteti upravo penzionerskoj populaciji koja je zbog svoje životne dobi i najčešći korisnik usluga u zdravstvu.

“Situacija koja je rezultirala štrajkom zdravstvenih radnika je pogoršala ionako težak položaj penzionera i kada je pružanje zdravstvenih usluga u pitanju. Nedopustivo je da penzioneri koji zatraže zdravstvenu uslugu budu vraćeni ili da čekaju da li će ih neko primiti. Njihovo zdravlje uzrokovano godinama je samo od sebe narušeno i neprimjereno je da i u ovom segmentu budu žrtve” stav je SPUBiH.

Predsjednik Stranke Salko Isak cijeni kako je štrajk zdravstvenih radnika koji je postao dugotrajan i samim tim uzrokovao ozbiljan poremećaj u pružanju zdravstvenih usluga alarm za kantonalne i federalne vlasti da konačno reagiraju i preduprijede eventualne neželjene posljedice koje bi mogle nastupiti po zdravlje građana FBiH, posebno penzionera.

Ukoliko se federalne i kantonalne vlasti budu oglušile na ova upozorenja penzionera Stranka će zatražiti odgovornost i smjene svih onih koji su odgovorni za nastalo stanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: