{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Štrajk zdravstvenih radnika u FBiH najviše pogađa penzionere

F
9.5.2007. u 10:51
0
0
Štrajk zdravstvenih radnika u FBiH najviše pogađa penzionere
0
Štrajk zdravstvenih radnika u FBiH najviše pogađa penzionere
Stranka penzionera (SPU) BiH poziva Ministarstvo i Vladu Federacije BiH i vlade kantona da hitno osiguraju sve kako bi što prije došlo do okončanja štrajka zdravstvenih radnika u FBiH.
Kako se navodi u saopćenju te stranke, sadašnje stanje štrajka zdravstvenih radnika najviše šteti upravo penzionerskoj populaciji koja je zbog svoje životne dobi i najčešći korisnik usluga u zdravstvu.

“Situacija koja je rezultirala štrajkom zdravstvenih radnika je pogoršala ionako težak položaj penzionera i kada je pružanje zdravstvenih usluga u pitanju. Nedopustivo je da penzioneri koji zatraže zdravstvenu uslugu budu vraćeni ili da čekaju da li će ih neko primiti. Njihovo zdravlje uzrokovano godinama je samo od sebe narušeno i neprimjereno je da i u ovom segmentu budu žrtve” stav je SPUBiH.

Predsjednik Stranke Salko Isak cijeni kako je štrajk zdravstvenih radnika koji je postao dugotrajan i samim tim uzrokovao ozbiljan poremećaj u pružanju zdravstvenih usluga alarm za kantonalne i federalne vlasti da konačno reagiraju i preduprijede eventualne neželjene posljedice koje bi mogle nastupiti po zdravlje građana FBiH, posebno penzionera.

Ukoliko se federalne i kantonalne vlasti budu oglušile na ova upozorenja penzionera Stranka će zatražiti odgovornost i smjene svih onih koji su odgovorni za nastalo stanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: