BiH
0

Štrajk upozorenja zdravstvenih djelatnika u HNŽ

FENA
Zdravstveni djelatnici Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) organizirali su danas od 11 do 12 sati štrajk upozorenja, a koji će se održavati do 15. travnja.

Kako je u izjavi za Fenu kazala glasnogovornica Nezavisnog strukovnog sindikata djelatnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ-a Ankica Puce, u vremenskom razdoblju od 11 do 12 sati liječnici će primati samo hitne slučajeve.

Puce je pojasnila kako zdravstveni djelatnici traže da od 1. travnja njihova satnica iznosi 1,75 od 1. rujna 1, 90, a od 1. siječnja 2009. godine 2 marke, čime bi se u potpunosti ispoštovala njihova satnica.

"Tijekom održavanja štrajka upozorenja imat ćemo i pregovore s predstavnicima Vlade HNŽ-a. Ukoliko ne dođe do dogovora na obostrano zadovoljstvo počet ćemo provoditi radikalnije mjere", kazala je Puce.

Također, Puce je dodala kako su u štrajk upozorenja stupili svi zdravstveni djelatnici koji su uključeni u Nezavisni strukovni sindikat djelatnika zaposlenih u zdravstvu, a to su djelatnici Doma zdravlja Mostar, Kliničke bolnice Mostar, Regionalnog medicinskog centra dr. Safet Mujić, Doma zdravlja Jablanica te djelatnici Opće bolnice u Konjicu.