Federacija BiH
0

Štrajk upozorenja u srednjim školama

FENA
Štrajk upozorenja u srednjim školama u Federaciji BiH bit će nastavljen u srijedu, 26. novembra u trajanju od 30 minuta sa početkom od 10.00 do 10.30 sati za zaposlenike koji rade u prvoj smjeni i sa početkom u 15.00 do 15.30 sati za zaposlenike koji rade u drugoj smjeni, najavljeno je iz Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture (SSVOONK) BiH.

Predsjedništvo SSVOONK-a BiH na sjednici održanoj 15. novembra u skladu sa Statutom Sindikata donijelo je Odluku o daljnjem provođenju sindikalne mjere štrajka upozorenja.

U skladu sa Odlukom Predsjedništva Sindikata od 30. oktobra provođenje sindikalne mjere štrajka upozorenja je u trajanju od 30 dana.

Predsjednica Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture (SSVOONK) BiH Dženana Tanović-Hamzić izjavila je Feni kako će sasvim sigurno štrajk biti proveden u šest od deset kantona Federacije BiH dodavši kako je neizvjesno hoće li biti štrajka u srednjim školama u Travniku, odnosno Srednjobosanskom kantonu.

Istaknula je također kako neće biti štrajka u Mostaru, odnosno školama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona budući da su sa Vladom tog kantona prošle sedmice započeli pregovori i da je prihvaćena većina sindikalnih zahtjeva.