Štrajk upozorenja u srednjim školama BPK Goražde: Spremni poduzeti i druge mjere

Piše: E. A./Klix.ba
2.10.2018. u 15:16
5
7
Štrajk upozorenja u srednjim školama BPK Goražde: Spremni poduzeti i druge mjere
5
Štrajk upozorenja u srednjim školama BPK Goražde: Spremni poduzeti i druge mjere Foto: Klix.ba
U svim srednjim školama na području BPK Goražde danas je održan štrajk upozorenja, a kako navode u sindikatu, razlog je što Vlada BPK Goražde nije usvojila usaglašenu instrukciju o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za uposlenike srednjih škola.
"Bili smo prinuđeni donijeti odluku o održavanju štrajka upozorenja u vremenu od 13:15 do 14 sati i to će trajati svakodnevno do ispunjenja našeg zahtjeva", izjavio je Eldin Isanović, predsjednik KO Sindikata srednjeg obrazovanja BPK Goražde.

On podsjeća da je od potpisivanja Kolektivnog ugovora za oblast srednjeg obrazovanja u BPK prošlo tri mjeseca te da je krajnje vrijeme da vlada da saglasnost na instrukciju o platnim razredima i koeficijentima.

"Pregovarački timovi sindikata i resornog kantonalnog ministarstva su usaglasili Instrukciju i ostalo je da vlada da saglasnost za njenu primjenu. Uposlenici srednjih škola time dobijaju ono što je potpisano Kolektivnim ugovorom, odnosno njihova prava se izjednačavaju s pravima uposlenih u organima uprave", ističe Isanović.

Ukoliko se Instrukcija ne nađe na dnevnom redu prve naredne sjednice kantonalne vlade iz Sindikata poručuju da će poduzeti i druge mjere u skladu sa Zakonom o štrajku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: