|

Štrajk u vrtićima u USK se nastavlja

Štrajk u vrtićima u USK se nastavlja
0
F
FENA
13.11.2008. u 16:17
0
komentara
0

dijeljenja
Štrajk u vrtićima u USK se nastavlja Bihać
Štrajk u javnim vrtićima na području USK-a se nastavlja, sve dok Skupština Kantona ne izmijeni sporni član 6. Zakona o predškolstvu, kojim se reguliše isplata toplih obroka, regresa i ostalih primanja zaposlenih u vrtićima, odluka je koju je danas donio Sindikat predškolskog obrazovanja i odgoja USK-a.
Iako je Vlada Kantona na sjednici u srijedu dala saglasnost na Zakon o izmjenama i dopunma Zakona o predškolstvu, a čije je nedonošenje pokrenulo štrajk zaposlenih u predškolskim javnim ustanovama, da bi uslijedila njegova primjena neophodno je da se o njemu izjasni i Skupština Kantona.

Predstavnici Sindikata su stoga i tražili da se o njemu očituje i Skupština Kantona koja je također održala svoju sjednicu u srijedu, no poslanici su se složili da se o tom pitanju raspravlja tek na narednoj sjednici.

U Sindikatu nisu željeli komentirati novi Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju, koji je usklađen s Okvirnim zakonom o predškolstvu BiH, a koji je također na jučerašnjoj sjednici prihvatila Vlada Kantona, jer kako tvrde on nije ni bio razlog stupanja u štrajk.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.