|

Štrajk u Rudniku boksita Srebrenica "zamrznut" do četvrtka

Štrajk u Rudniku boksita Srebrenica "zamrznut" do četvrtka
0
S
SRNA
10.11.2014. u 11:29
0
komentara
0

dijeljenja
Zaposleni u Rudniku boksita "Srebrenica" jutros su, nakon razgovora sa direktorom Mladenom Radićem, odlučili da do četvrtka, 13. novembra, za kada je zakazan sastanak sa Upravnim odborom preduzeća, "zamrznu" štrajk koji su započeli prije desetak dana.
Rade Grujičić (Foto: SRNA) Rade Grujičić (Foto: SRNA)


Predsjednik Štrajkačkog odbora preduzeća Rade Grujičić rekao je novinarima da se danas nastavlja eksploatacija i isporuka rude sa površinskih kopova i da će tako biti još tri dana, odnosno do četvrtka, za kada je zakazan sastanak Štrajkačkog i Upravnog odbora ovog kolektiva.

"Prošle sedmice isplaćena nam je jedna od pet zaostalih plata. Direktor je na osnovu usmenog dogovora sa članovima Upravnog odbora ponudio da potpišemo sporazum kojim se poslovodstvo obavezuje da će radnicima po utvrđenim terminima do kraja ove godine biti isplaćene još tri plate, a da mi prekinemo štrajk", pojasnio je Grujičić.

Rudnik boksita Srebrenica (Foto: SRNA) Rudnik boksita Srebrenica (Foto: SRNA)


On je istakao da su radnici prihvatili prijedlog tog sporazuma, koji sadrži rješavanje još nekih pitanja, i odlučili su da "zamrznu" štrajk započet 31. oktobra i nastave rad do četvrtka i potpisivanja tog sporazuma.

"Ukoliko sporazum bude potpisan produžit ćemo sa radom i prekinuti štrajk. U slučaju da se ne budu poštovali utvrđeni rokovi isplate plata i rješavanja drugih pitanja definisanih sporazumom, radnici će ponovo obustaviti rad", poručio je Grujičić, izražavajući očekivanje da do toga neće doći i da će se normalizovati stanje i rad u ovom preduzeću sa 43 zaposlena.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.