{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Štrajk u Hidrogradnji nezakonit, Uprava poziva radnike na posao

F
7.10.2013. u 12:54
0
18
Štrajk u Hidrogradnji nezakonit, Uprava poziva radnike na posao
0
Štrajk u Hidrogradnji nezakonit, Uprava poziva radnike na posao
Foto: Arhiv
Općinski sud Sarajevo danas je donio presudu kojom se štrajk uposlenika Hidrogradnje d.d. Sarajevo, započet 30.septembra, zabranjuje, kao nezakonito postupanje.
Uprava Društva je pozvala uposlenike da postupe u skladu s navedenom presudom i da se vrate svojim radnim obavezama, saopćeno je iz Uprave Hidrogradnje d.d. Sarajevo.

Kako se u zadnje vrijeme u medijima navode netačne informacije i informacije iz neprovjerenih izvora o navodnom dugovanju Hidrogradnja d.d. Sarajevo prema svojim uposlenicima u iznosu od 55.000.000 KM Uprava Hidrogradnje demantira te informacije i navodi da ukupne obaveze prema radnicima zaključno sa 7.oktobrom iznose 16.613.468,23 KM.

Obaveze po osnovu PIO iznose 14,7 miliona KM, dio obaveza za plaće za juli 398.000, a za augustovsku plaću 527,5 hiljada KM. Obaveze za otpremnine za penzionere iznose 88,5 hiljada KM, a za regres uposlenika 462.000.

Obaveze za neuplaćene doprinose za zdravstvo ne spadaju u obaveze prema uposlenicima jer uposlenici tokom tog perioda nisu imali pravo na korištenje zdravstvene zaštite. U periodu neplaćanja doprinosa za zdravstvo Hidrogradnja d.d. Sarajevo je vršila direktno plaćanje bolničkog ili drugog troška liječenja svakog uposlenika koji je za to dostavio potrebnu dokumentaciju, saopćila je Uprava Hidrogradnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: