{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Štrajk na Univerzitetu u Sarajevu?

S
13.3.2009. u 08:41
0
7
Štrajk na Univerzitetu u Sarajevu?
0
Štrajk na Univerzitetu u Sarajevu?
Foto: Sarajevo-x.com
Centralni odbor Sindikat Univerziteta u Sarajevu je u četvrtak razmatrao Nacrt Budžeta Kantona Sarajevo. Tim povodom oglasio se predsjednik Sindikata Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Berko Zečević koji ističe kako upravo Univerzitet prijedlogom Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva obrazovanja i nauke treba da podnese najveći teret djelovanja recesije.
"Mi smo zauzeli svoj stav po Nacrtu budžeta Kantona Sarajevo i prvi put u istoriji Univerziteta u Sarajevu je stvorena klima da nastavnici, asistenti i svi zaposleni na Univerzitetu krenu u generalni štrajk", istakao je Zečević i dodao kako se ne traži povećanje plata, već zaposleni Univerziteta samo žele da "teret krize u Kantonu Sarajevu snose svi podjednako" i da odluke Vlade Kantona Sarajevo budu promišljeno donesene uz sagledavanje svih negativnih posljedica.

"Zaposleni na Univerzitetu u Sarajevu su do sada bili strpljivi, često i uplašeni prijetnjama određenih struktura na visokoškolskim institucijama u sklopu Univerziteta u Sarajevu, ali sada je pređena tanka crvena linija i odstupanja nema", poručuje predsjednik Sindikata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: