Istočna zona grada
49

Stotine Mostaraca bez vode, na magistrali otežan saobraćaj jer je pukla cijev na ulazu u grad

G. Š.
Stotine građana Mostara u istočnim gradskim zonama i naseljima koji se vodosnabdijevaju sa vodozahvata izvorišta Bošnjaci od sinoć je bez vode zbog iznenadnog puknuća velike transportne cijevi uz magistralnu cestu M-17 na sjevernom ulazu u Mostar.

Iz JP Vodovod d.o.o. Mostar RJ-2 navode kako se iznenadno puknuće cijevi dogodilo sinoć u kasnim satima te da su odmah na teren upućene dežurne ekipe kako bi izvrše hitnu sanaciju kvara.

Pozvali su stanovnike Mostara na razumijevanje i da u skladu sa novonastalom situacijom obezbijede dovoljne količine vode do sanacije kvara.

Kako su nam kazali radovi na sanaciji puknuća glavne transportne cijevi sa vodozahvata izvorišta Bošnjaci su u završnoj fazi, te se očekuje ponovna postepena normalizacija vodosnabdijevanje u večernjim satima.

"Dežurna ekipa Vodovoda Mostar RJ-2 je u najkraćem roku pristupila hitnom otklanjanju prekida vodosnabdijevanja i izvršila sanaciju velikog kvara. Zahvaljujemo se stanovnicima Mostara na strpljenju i razumijevanju i molimo ih da u prvim satima dotoka vode istu ne konzumiraju za piće zbog vjerovatnoće zamućenja nakon izvršenih radova na iskopu i saniranju cijevi", naveli su iz Vodovoda Mostar RJ-2.

Uredno snabdijevanje i potpuna ispravnost vode za konzumaciju, kako navod iz mostarskog Vodovoda, bit će omogućeno danas u kasnim večernjim satima.

Puknuće cijevi je izazvao i otežan saobraćaj na magistralnoj cesti M-17 , te povećalo prodaju flaširane vode, jer su brojni građani bili nespremni za suočavanje sa ovim problemom.