{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stotine lica u BiH imaju falsifikovane dokumente

S
22.1.2010. u 10:30
0
2
Stotine lica u BiH imaju falsifikovane dokumente
0
Stotine lica u BiH imaju falsifikovane dokumente
Falsifikovana dokumenta BiH posjeduju stotine lica među kojima i počinioci težih krivičnih dijela, a lažne isprave omogućavaju im skrivanje od vlasti, izbjegavanje zatvora, neometan prelazak granica i druge pogodnosti, pokazalo je istraživanje Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da se oko 70 lica sumnjiči da su organizatori i realizatori ovih aktivnosti, a da je do sada uhapšeno više od 25 osumnjičenih među kojima su i pripadnici policijskih agencija koji su radili na izdavanju ličnih dokumenata i službenici opština.

Tužilaštvo BiH dvije godine vodi istragu o falsifikovanju i nelegalnom izdavanju CIPS dokumenata, ali tvrde da je riječ o stotinama lica.

MUP RS je u istom periodu otkrio oko 150 falsifikovanih ličnih dokumenata, ali su samo za trećinu utvrđeni stvarni identiteti lica koja su ih koristila.

"Ostali su i dalje u prilici da koriste lične karte, mada su one u CIPS sistemu bile poništene", rekao je načelnik Uprave krim-policije RS Gojko Vasić, prenosi "Euroblic".

On je naglasio da se zahvaljujući lažnim dokumentima mogu skrivati teroristi, ratni zločinci, narko dileri, kradljivci auta, a da se tako mogu registrovati i privatna preduzeća i različita udruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: