{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stope doprinosa morale bi biti iste u cijeloj BiH

F
24.1.2007. u 15:32
0
0
Stope doprinosa morale bi biti iste u cijeloj BiH
0
Stope doprinosa morale bi biti iste u cijeloj BiH
Upravni odbor Udruženja poslodavaca u FBiH u utorak je na redovnoj sjednici u Sarajevu razmatrao o uvjetima privređivanja poslodavaca i njihovom položaju, saopćeno je danas iz tog udruženja.
Posebna pažnja posvećena je poreznim i vanporeznim opterećenjima koja utječu na rad poslodavaca, te pokretanju inicijativa za ukidanje članarine za fondove u šumarstvu, turističkim zajednicama i članarine za Vanjskotrgovinsku komoru BiH.

Članovi Upravnog odbora su se usaglasili da je plaćanje spomenutih doprinosa veliko opterećenje za poslodavace, te da je privreda ionako opterećena visokim stopama doprinosa i poreza, što dovodi u pitanje njenu konkurentnost na domaćem, evropskom i svjetskom tržištu.

Stoga, Upravni odbor Udruženja poslodavaca FBiH je odlučio da Vladi da rok od tri mjeseca da riješi pitanje članarina i doprinosa, a od delegacije poslodavaca u ESV-u da pokrene inicijativu za smanjenje stopa doprinosa u FBiH na nivo koji se primjenjuje u RS-u i Distriktu Brčko, odnosno na 50 posto.

Poslodavci FBiH, kako se navodi u saopćenju, smatraju da bi stope doprinosa morale biti jedinstvene na cijelom prostoru BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: