{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stope doprinosa morale bi biti iste u cijeloj BiH

F
24.1.2007. u 15:32
0
0
Stope doprinosa morale bi biti iste u cijeloj BiH
0
Stope doprinosa morale bi biti iste u cijeloj BiH
Upravni odbor Udruženja poslodavaca u FBiH u utorak je na redovnoj sjednici u Sarajevu razmatrao o uvjetima privređivanja poslodavaca i njihovom položaju, saopćeno je danas iz tog udruženja.
Posebna pažnja posvećena je poreznim i vanporeznim opterećenjima koja utječu na rad poslodavaca, te pokretanju inicijativa za ukidanje članarine za fondove u šumarstvu, turističkim zajednicama i članarine za Vanjskotrgovinsku komoru BiH.

Članovi Upravnog odbora su se usaglasili da je plaćanje spomenutih doprinosa veliko opterećenje za poslodavace, te da je privreda ionako opterećena visokim stopama doprinosa i poreza, što dovodi u pitanje njenu konkurentnost na domaćem, evropskom i svjetskom tržištu.

Stoga, Upravni odbor Udruženja poslodavaca FBiH je odlučio da Vladi da rok od tri mjeseca da riješi pitanje članarina i doprinosa, a od delegacije poslodavaca u ESV-u da pokrene inicijativu za smanjenje stopa doprinosa u FBiH na nivo koji se primjenjuje u RS-u i Distriktu Brčko, odnosno na 50 posto.

Poslodavci FBiH, kako se navodi u saopćenju, smatraju da bi stope doprinosa morale biti jedinstvene na cijelom prostoru BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: