BiH
22

Stolac: Otvorena sva birališta, izbori protiču mirno

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Ponovljeni izbori za načelnika i Općinsko vijeće Stoca otvoreni su jutros u 7 sati i sve prema do sada viđenom protiče mirno.

Primjetne su pojačane policijske snage na ulicama ovog hercegovačkog grada, a svi se nadaju da će izborni proces ovog dana proći bez incidenata.

Beća Naza, jedna od prvih birača koja je iskoristila svoje biračko pravo na izbornom mjestu u Osnovnoj školi, kazala nam je da od ovih izbora očekuje bolje sutra.

"Sve najbolje očekujem, prije svega da sve prođe dobro, bez incidenata, ali i da izbori donesu Stocu bolji život".

Ispred biračkog mjesta zatekli smo i poznatog stolačkog novinara Nermina Bisu, koji je za naš portal prokomentarisao očekivanja od današnjeg dana.

"Očekujem da će sve proći bez incidenata, o rezultatima ne bih. Ovaj grad je stoljećima bio civiliziran, tako treba da bude i danas", kazao je Bise.

Na konferenciji za novinare upriličenoj u zgradi Općine Stolac, predsjednik nove Općinske izborne komisije u Stocu Jozo Matić kazao je da su sva biračka mjesta otvorena i da sve ide prema planu.

Na lokalnim izborima u Stocu bira se na 24 biračka mjesta, od kojih 19 redovnih, jedno za glasanje u odsustvu, te četiri mobilna tima. Pravo glasa imaju 11.404 birača, od kojih 10.012 redovnih.