Potpisan ugovor
74

Stolac 21. maja postaje centar ulične utrke uz podršku Olimpijskog komiteta BiH

G. Š.
Stolac će u subotu 21. maja biti domaćin druge po redu utrke ulicama grada na obalama smaragdno-zelene ljepotice rijeke Bregave, a 28. aprila je Olimpijski komitet BiH potpisao ekskluzivni partnerski ugovor za sponzorstvo sa Stolačkim Cenerom i ovom manifestacijom.

Ugovor su potpisali generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagića i predsjednika UG "Kreni naprijed", Alis Boloban, a svečanost je obilježena radošću svih uključenih u ovogodišnju manifestaciju koja će početi 21. maja u 9 sati i grad na Bregavi plasirati u fokus sportskih dešavanja.

Kako organizatori navode, ove godine pripremaju još sadržajniji program nego lani, tako će osim gala utrke na 10 kilometara, u program biti uvrštena i utrka na pet kilometara te utrka za djecu.

"Činjenici da uveliko traju pripreme za ovaj spektakl u Stocu, svjedoči i podatak da se već prijavilo blizu 150 učesnika", naglašavaju organizatori.

Ističu da će se ponovno na ovoj sportskoj manifestaciji naći vodeća imena bh. trkačke zajednice, a jedno od najprepoznatljivijih imena, kako navode, je svakako i Mirzet Valter Halilović, ultramaratonac koji će u Stolac stići direktno sa jednog od najpoznatijih svjetskih ultramaratona u Bostonu.

"Bit će prilike i vremena o imenima govoriti, a ono što je bitno istaknuti ovaj put jeste činjenica da se trči kroz, po mnogima najljepši grad u Bosni i Hercegovini", navode organizatori, te napominju da je poznata američka vladina agencija USAID Stolac proglasila najljepšim gradom u BiH.

Ono što daje poseban pečat Stolačkom Ceneru, kako ističu, jeste, doslovce svaki pređeni korak trke spoznaja o novom trenutku otkrića samo dijela bogatstva kulturno-historijskog naslijeđa i novog spomenika kulture kojih je ovaj divni gradić prepun.

Organizatori koji marljivo rade na organizaciji ove sportske priče se nadaju, da ove godine Stolački Cener nadmašiti prošlogodišnji koji je ujedno bio i premijerni.

Uz onaj sportsko-zdravstveni i takmičarski karakter, neizostavan je i turistički set ponude koji pruža ova manifestacija. Tu je i nadaleko poznata gastronomska ponuda Stoca i njegove bliže okolice i ugođaj je potpun. Ljudi okupljeni oko organizacije marljivo rade i pripremaju drugi po redu Stolački Cener i nedvosmisleno poručuju da su spremni ugostiti sve ljubitelje ovog popularnog sporta iz BiH i regiona u svom gradu.