U znak sjećanja
54

Stojnić uputio inicijativu da Pivodić, Mrnjavac, Mistrić i Puljić dobiju ulicu u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevu Denis Stojnić uputio je inicijativu da policajac Muhidin Pivodić, učenik Denis Mrnjavac, ugostitelj Amar Mistrić i navijač FK Sarajevo Vedran Puljić u Sarajevu dobiju ulicu, trg, most ili da se u znak sjećanja na njih izgradi spomen obilježje.

"Ukoliko institucije prihvate moju incijativu time bi izvršile svoju moralnu i svaku drugu obavezu, a samim tim bi i njihovim porodicama, nakon toliko vremena od ubistava, olakšali tugu i bol. Također, smatram da bi usvajanje ove incijative poslužilo kao opomena sadašnjim i budućim naraštajima da se ubistva nevinih građana nikada ne smije ponoviti i da ih njihov grad nije zaboravio", kazao je Stojnić.

Ističe da je pažnju javnosti i institucija na tragično stradale pokušao skrenuti i svojim mečevima.

"Prvi meč koji sam imao 2011. godine posvetio sam Denisu Mrnjavcu, Amaru Mistriću i Vedranu Puljiću, a meč iz 2015. godine sam posvetio tragično preminulom policajcu Muhidinu Pivodiću. Ja ću već na narednoj sjednici Općinskog vijeća uputiti ovu incijativu i predložiti ulicu Muvekita, u kojoj se nalazi nekoliko poslovnih objekata u vlasništvu moje porodice", poručio je Stojnić.

Incijativu je uputio Kantonu Sarajevo, Gradu Sarajevo te općinama Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad.