Izrazio nezadovoljstvo
155

Stojanović kritikovao vrh stranke: Stanje i vodstvo u našem SDP-u nije na visokom nivou

A. Ku.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Igor Stojanović (SDP) uputio je kritike SDP-u nakon što su u ovu stranku primljeni vijećnici koji su opstruisali izbor Bogića Bogićevića kao kandidata za gradonačelnika Sarajeva.
"Očigledno je da stanje i vodstvo u našem SDP-u nije na visokom nivou, a posebno ne na nivou kojim bi se Bogić Bogićević ponosio. U članstvo SDP-a nedavno su primljeni vijećnici koji su glasali protiv njega u kandidaturi za gradonačelnika", rekao je Stojanović.

Dodao je da se svi dobronamjerni SDP-ovci trebaju zabrinuti i pokrenuti progresivne snage koje će braniti principe i dostojanstvo svakog kome je zajedništvo na prvom mjestu.

Naime, SDP Stari Grad Sarajevo saopćio je ranije da su ovoj stranci pristupili općinski i gradski vijećnik Sead Škaljić i Jasmin Skorupan.

Međutim, upravo je SDP, zajedno sa NiP-om i Našom strankom, njih dvojicu 2020. godine optuživao da su opstruisali izbor Bogića Bogićevića na mjesto gradonačelnika Sarajeva. Oni su izašli sa sjednice na kojoj se trebalo glasati o njegovom izboru i tako srušili kvorum, a nakon čega je Bogićević povukao kandidaturu.