|

Što manje plastičnih kesa zdravija životna okolina

Što manje plastičnih kesa zdravija životna okolina
6
F
FENA
8.12.2012. u 15:48
1
komentara
6

dijeljenja
Što manje plastičnih kesa zdravija životna okolina Foto: Ilustracija
Centri civilnih inicijativa i Centar za razvoj i podršku u saradnji s Mercatorom BH, u okviru projekta "Smanjenje korištenja plastičnih kesa u BiH" koji finansira EU, danas su u nizu gradova u BiH proveli kampanju u cilju osnaživanja svijesti građana o očuvanju čiste životne sredine, smanjenjem upotrebe plastičnih kesa.
Jedna od ovih akcija održana je danas u Mercator centru Sarajevo.

"Cilj organizovanja ovakvih akcija je upoznavanje građana o problemima koje uzrokuje masovno korištenje plastičnih kesa, te traženje podrške za uvođenje naknade na plastične kese.

Mercator BH već duže vrijeme radi na podizanju svijesti građana i već su vidljivi prvi rezultati", izjavila je za Fenu Mirsada Adembegović iz Službe za odnose s javnošću Mecatora BiH.

Građani su s ovog skupa nadležnim ministarstvima u cijeloj BiH poslali razglednice s prikazom zagađenja životne sredine plastičnim kesama. Za uzvrat su dobili platnene cekere i to je prvi korak da ne uzimaju više plastične kese.

Nadležna entitetska ministarstva razmatraju model uvođenja naknade na tanke plastične kese koja bi destimulirala njihovo masovno i nekontrolirano korištenje.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...