Na Dan državnosti BiH
0

Stjepan Mesić sutra u Tuzli

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
U povodu obilježavanja Dana državnosti BiH sutra će u Tuzli boraviti predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Domaćin posjete su Vlada i Skupština Tuzlanskog kantona i Univerzitet u Tuzli.

Po riječima predsjednika Vlade Tuzlanskog kantona i rektora Tuzlanskog univerziteta Enesa Mujića i Džeme Tufekčića u Tuzli su u toku završne pripreme za sutrašnji doček predsjednika Republike Hrvatske. Premijer Kantona Enes Mujić navodi da ovom prilikom neće biti razgovora o privrednoj saradnji.

Kako je predviđeno protokolom predsjednik Mesić sutra će na Univerzitetu u Tuzli, gdje je proglašen počasnim doktorom nauka, održati predavanje. Mjesta neće biti za sve zainteresovane jer prostor amfiteatra, u kojem će izlagati predsjednik i potom odgovarati na pitanja, omogućava ulazak tek 400 osoba. Zbog toga je dogovoren i direktan prijenos Mesićevog govora koji će realizirati Radiotelevizija Tuzlanskog kantona.

U toku jednodnevne posjete Tuzli predsjednik Stjepan Mesić susrest će se i s konzulom Republike Hrvatske u BiH Josipom Jurasom.