BiH
128

Stiže zahlađenje: Kiša, pljuskovi i grmljavina u cijeloj zemlji

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iznadprosječno toplo i lijepo vrijeme za ovo doba godine zadržat će se još samo danas. Prema prognozama meteorologa, krajem dana i u noći s nedjelje na ponedjeljak očekuje se jače naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Miholjsko ljeto u kojem smo uživali proteklih dana polako dolazi svome kraju. Već u ponedjeljak će se nad čitavu zemlju nadviti oblici, padat će kiša, a temperature će osjetno pasti.

"Mogući su susnježica i snijeg u planinskim dijelovima", kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U utorak će se zadržati oblačno vrijeme sa slabom kišom, a u cijeloj zemlji će biti hladnije. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti zemlje neće prelaziti 13 stepeni celzija, dok će na jugu biti toplije.

Nestabilno vrijeme, ponegdje praćeno kišom, zadržat će se i narednih dana. Veće snježne padavine meteorolozi ne očekuju do sljedećeg mjeseca.

Pogoršanje vremenskih prilika će kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće u vidu reumatskih bolova, glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i povesti računa o primjerenom odijevanju prilikom boravka na otvorenom.