Vremenska prognoza
0

Stiže prijeko potrebno rashlađenje

Sarajevo-x.com
Neum
Neum
Izuzetno visoke temperature s vrijednostima višim od prosječnih za ovo doba godine, koje su registrovane u toku protekle sedmice, zabilježit će pad u danima koji slijede. Ovo su svakako dobre vijesti za sve one koji su prethodnih dana zbog teško podnošljive vrućine imali problema sa snom, koncentracijom, razdražljivošću i drugim tegobama.

Iako će u toku današnjeg dana biti sunčano i toplo, ponegdje uz malu do umjerenu oblačnost, prema kraju dana očekuje se postepeno naoblačenje, koje će prvo zahvatiti zapadna i sjeverozapadna područja.

Zapuhat će slab, a ponegdje umjeren južni vjetar, ali će dnevne temperature danas ipak ostati prilično visoke, od 31 do 36 stepeni Celzijusa, saopšteno je iz METEOBiH-a.

Atmosferski pritisak u Sarajevu jutros je iznosio 945 hPa, što je za 2 hPa više od normalnog i bilježi lagani rast.

U naredna tri dana temperature će zabilježiti pad, te će se stanovnici na zapadu naše zemlje buditi uz čak 13 stepeni, koliko je najniža očekivana temperatura za srijedu i četvrtak. Najviša dnevna temperatura u južnim dijelovima BiH u utorak ne bi trebala prelaziti 29, a u srijedu i četvrtak 30 stepeni.

Temperatura mora u Neumu prema posljednjim mjerenjima iznosi ugodnih 26 stepeni.

Današnja biometeorološka prognoza relativno je nepovoljna, zbog visokih temperatura i sparine, ali će sa dolaskom nižih temperatura većina ljudi osjetiti olakšanje.