{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stipendisti Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" dobili sportsku opremu

24.12.2014. u 09:38
11
3
Stipendisti Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" dobili sportsku opremu
11
Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" implementiralo je projekat "Podrška učenicima i studentima romske nacionalne manjine i onima u socijalnim potrebama" u 29 gradova širom BiH.
Osigurano je 262 kompleta sportske opreme koji sadrži: patike, šorc i majicu za potrebe fizičkog vaspitanja u školi.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 32.746,00 KM.

Podjela ove opreme za stipendiste sa područja Kantona Sarajevo upriličena je jučer, a danas će biti u Visokom. U ostalim gradovima sportska oprema je već distribuirana, saopćeno je iz Udruženja "Obrazovanje gradi BiH".

"Cijenimo činjenicu da je projekat 'Podrška romskoj nacionalnoj manjini' obuhvatio cijelu BiH i što se odnosi na obrazovanje i na romsku nacionalnu manjinu kao veliku i marginaliziranu populaciju u BiH. Ovo je jedan od četiri projekta ukupne vrijednosti od oko 120.000 KM, a koji se tiču romske nacionalne manjine, koje je u ovoj 2014. godini podržala Ambasada Kraljevine Norveške. Čast nam je sarađivati sa Udruženjem 'Obrazovanje gradi BiH', koja je respektabilna organizacija koja posvećuje veliku pažnju obrazovanju djece i mladih na cijeloj teritoriji BiH", kazao je Džanan Aganlić iz Odjela za podršku projektima iz Ambasade Kraljevine Norveške.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: