{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stipendisti Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" dobili sportsku opremu

24.12.2014. u 09:38
11
3
Stipendisti Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" dobili sportsku opremu
11
Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" implementiralo je projekat "Podrška učenicima i studentima romske nacionalne manjine i onima u socijalnim potrebama" u 29 gradova širom BiH.
Osigurano je 262 kompleta sportske opreme koji sadrži: patike, šorc i majicu za potrebe fizičkog vaspitanja u školi.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 32.746,00 KM.

Podjela ove opreme za stipendiste sa područja Kantona Sarajevo upriličena je jučer, a danas će biti u Visokom. U ostalim gradovima sportska oprema je već distribuirana, saopćeno je iz Udruženja "Obrazovanje gradi BiH".

"Cijenimo činjenicu da je projekat 'Podrška romskoj nacionalnoj manjini' obuhvatio cijelu BiH i što se odnosi na obrazovanje i na romsku nacionalnu manjinu kao veliku i marginaliziranu populaciju u BiH. Ovo je jedan od četiri projekta ukupne vrijednosti od oko 120.000 KM, a koji se tiču romske nacionalne manjine, koje je u ovoj 2014. godini podržala Ambasada Kraljevine Norveške. Čast nam je sarađivati sa Udruženjem 'Obrazovanje gradi BiH', koja je respektabilna organizacija koja posvećuje veliku pažnju obrazovanju djece i mladih na cijeloj teritoriji BiH", kazao je Džanan Aganlić iz Odjela za podršku projektima iz Ambasade Kraljevine Norveške.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: