|

Stipendije za postdiplomski studij u Velikoj Britaniji

Stipendije za postdiplomski studij u Velikoj Britaniji
0
S
Sarajevo-x.com
20.11.2007. u 17:31
0
komentara
0

dijeljenja
Stipendije za postdiplomski studij u Velikoj Britaniji
Chevening je shema Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije (FCO) za stipendiranje post-diplomskih studija u Velikoj Britaniji. Svake godine se u 150 zemalja dodijeli oko 2,300 novih stipendija Chevening.
Otvoren konkurs za školsku godinu 2008/2009

Osnovni je cilj ove sheme školovanje stručnjaka koji će po završetku studija doprinijeti društveno-ekonomskom razvoju svojih zemalja. Stipendije su namijenjene za magistarski studij u trajanju od jedne godine i pokrivaju sve troškove postdiplomskog studija, uključujući životne troškove, i troškove putovanja u Veliku Britaniju i natrag. Prioritetne oblasti ovog studijskog programa za Bosnu i Hercegovinu su pravo, ekonomija, međunarodni odnosi, bankarstvo, finansije, novinarstvo i menadžment, ali se u razmatranje uzimaju i prijave kandidata izuzetno dobrih akademskih dostignuća iz ostalih oblasti.

Za stipendiranje u BiH Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije osigurava godišnja sredstva u iznosu od skoro 500,000 KM.

Do sada je Ministarstvo vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva omogućilo studij za preko 70 postdiplomaca iz BiH, izdvojivši za ovu svrhu preko 3 miliona KM.
Shemu administrira British Council.

Dalje informacije:

T +387 33 250 220

http://www.britishcouncil.org/bih-scholarships-chevening.htm
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.