|

FOTO
/
Stipendije za 81 studenta i 66 srednjoškolaca

Stipendije za 81 studenta i 66 srednjoškolaca
0
F
FENA
10.1.2011. u 15:49
17
komentara
0

dijeljenja
Stipendije za 81 studenta i 66 srednjoškolaca
Načelnik općine Centar Dževad Bećirević uručio je danas stipendije "Prof.dr. Husein Kulenović" za nadarene učenike i to za 81 studenta i 66 srednjoškolaca iz ove općine.
Uvjet za dobijanje stipendija bio je da srednjoškolci imaju prosjek 4,5, a studenti najmanje osam.


Dobitnicima stipendija danas su uručene stipendije za septembar, oktobar, novembar i decembar 2010. godine, a ostalih šest mjeseci stipendije će dobivati redovno svakog prvog u mjesecu.


Općina je ukupno izdvojila 150.000 KM za ovu namjenu. Studenti će deset mjeseci dobijati po 120 KM, a srednjoškolci po 80 KM.


Načelnik Bećirević je kazao novinarima da su stipendije dobili dobri učenici, a mnogi od njih primali su ove stipendije i prošle godine dok su dva studenta stipendista među deset najboljih studenata u Kantonu Sarajevo.


Dodao je da stipendija nosi ovaj naziv jer je prof.dr. Husejn Kulenović bio dugogodišnji vijećnik i predsjedavajući Općinskog vijeća, te dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a ostavio je neizbrisivi trag na ovu općinu.


Inače stipendije su uručene na osnovu Odluke Općinskog vijeća Centar o izboru učenika i studenata za dodjelu stipendija u školskoj 2010./2011. godini.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...