{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stipendije za 1.500 djece bez jednog roditelja

14.2.2018. u 16:23
102
4
Stipendije za 1.500 djece bez jednog roditelja
102
U svijetu danas ima više od 140 miliona djece jetima, a domaća nevladina humanitarna organizacija MFS-EMMAUS uz pomoć donatora učestvuje u mjesečnom stipendiranju oko 1.500 djece sa područja cijele Bosne i Hercegovine, od Goražda i Sarajeva do Cazina, Bugojna, Brčkog, Zavidovića, Mostara, Gradačca i drugih mjesta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Realizacija projekta “Sponzorstvo djece bez jednog ili oba roditelja – jetima” započela je 2012. godine. Bosna i Hercegovina je zemlja sa velikim brojem jetima. U poslijeratnom periodu pa sve do danas, primjetan je veliki broj jetima koji su roditelje izgubili kroz teške bolesti, saobraćajne i druge nesreće a koji su ih nerijetko ostavili bez ikakvih finansijskih primanja pa sada žive u veoma teškim životnim uslovima.

Pored djece jetima koji primaju stipendiju MFS-EMMAUS posjeduje i bazu sa značajnim brojem jetima koji čekaju donatora.

Uz stipendiranje, tj. uz novčanu pomoć MFS-EMMAUS organizira i mnogobrojne projekte podrške jetimskim porodicama kao što su izgradnja i rekonstrukcija kuća; jednokratne donacije kroz distribuciju plastenika, pilića i hrane za tov, ovaca, krava, bijele tehnike i kućanskih aparata; kupovina školskog pribora, odjeće i obuće za jetime; organizacija izleta i druženja za staratelje i djecu; organizacija iftara i podjele bajramskih paketa; podjela prehrambenih i higijenskih paketa; edukativne i zabavne radionice za jetime i njihove staratelje; socioekonomsko osnaživanje staratelja jetima; svakodnevne terenske aktivnosti kada posjećujemo jetimske porodice na kućnom pragu.

Pomoći djeci, koja su od društva dobrim dijelom zapostavljena, izmamiti osmijeh na njihovom licu, uljepšati im i olakšati svakodnevnicu, podstiče nas da budemo na usluzi što većem broju ove djece. Kontinuitet jednog ovakvog projekta ujedno je i najbolja pozivnica svima koji se mogu uključiti i pomoći kako bi se, ako ne sva, onda barem velika većina djece jetima obuhvatila nekim vidom pomoći, navodi se u saopćenju MFS – EMMAUS-a

S tim u vezi, MFS-EMMAUS stoji na raspolaganju svim potencijalnim donatorima koji se žele uključiti u ovaj projekat kako bi zajednički pomogli što većem broju djece bez jednog ili oba roditelja.

Kako postati donator?Vašim učešćem u sponzorstvu određenog broja ili samo jednog jetima pomažete nam da uključimo još veći broj jetimske djece u naš projekat.

Iznos mjesečne stipendije za jedno dijete je 30 eura ili 60 KM.

Transakcijski računi:
Intesa Sanpaolo Banka
1542001100085746
Devizni račun:
SWIFT: UPBKBA 22
IBAN: BA39 1542 0011 0008 5746

Uni Credit Banka
3383002250449586
Devizni račun:
SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA39 3389104805723482
Novac možete uplatiti putem Pay Pala direktno na adresu: [email protected]

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: