{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stipendije Vlade SAD-a za postdiplomce i doktorante

F
28.4.2008. u 13:21
0
0
Stipendije Vlade SAD-a za postdiplomce i doktorante
0
Stipendije Vlade SAD-a za postdiplomce i doktorante
Predstavnici odjela za Odnose s javnošću Ambasade SAD-a u Sarajevu danas su u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu prezentirali Fulbright i Hubert H. Humprey stipendije za školsku 2009./2010. godinu.
Stipendije su namijenjene za postiplomce i doktorante a programi predviđaju pune stipendije u trajanju od deset mjeseci do tri godine.

"Cilj je animiranje diplomanata i onih koji već rade u struci da odu u SAD i nauče što više o američkom programu obrazovanja kako bi ta iskustva mogli primijeniti u BiH", kazala je medijima koordinatorica za akademsku razmjenu odjela za Odnose s javnošću ambasade SAD-a Goranka Cop Henegar.

Fulbright stipendija odnosi se na buduće doktorante iz nekoliko oblasti nauke i tehnologije: aeronautiku, inžinjerstvo, astronomiju, hemiju, geologiju, fiziku, zaštita životne sredine, a aplikanti moraju biti bh. državljani te imati akademsko iskustvo u nauci kako bi kroz 36 mjeseci dobili zvanje doktora nauka.

Hubert H. Humphrey program predviđa 10-mjesečnu stipendiju za profesije vezane za društvene nauke: komunikacije, ekonomiju, finansije, bankarstvo, pravo, menadžment, te regionalno i urbano planiranje.

Svi zainteresirani više informacija kao i načine apliciranja mogu pronaći na stranici www.sarajevo.usembassy.gov.

Prijave se mogu predati od 15. maja do 31. augusta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: