{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stipendije vlade Italije za državljane BiH

F
6.4.2011. u 16:45
0
0
Stipendije vlade Italije za državljane BiH
0
Stipendije vlade Italije za državljane BiH
Foto: Ilustracija
Ambasada Italije u Sarajevu dodjeljuje državljanima Bosne i Hercegovine stipendije, koje finansira vlada Italije, za školovanje u Italiji tokom akademske 2011./2012. godine. Stipendije su doprinos onima koji namjeravaju studirati ili obaviti istraživanje u Italiji pri nekoj od institucija kao što su univerziteti, akademije, konzervatoriji, instituti za restauraciju, naučnoistraživački centri i laboratoriji, Nacionalna škola za kinematografiju, biblioteke, arhivi, muzeji i druge vladine institucije.
Za dobijanje stipendije za jednu od ovih institucija, neophodno je poznavanje italijanskog jezika.

Potencijalni stipendisti vlade Italije, zainteresirani za pohađanje kratkih kurseva italijanskog jezika, u trajanju od jednog do tri mjeseca, obavezni su poznavati samo osnove italijanskog jezika. Za kratke stipendije za usavršavanje mogu aplicirati i profesori italijanskog jezika.

Da bi podnio zahtjev za stipendiju, kandidat mora aktivirati account za pristup web stranici http://borseonline.esteri.it/borseonline/it/index.asp, a sa iste popuniti i poslati online formular zahtjeva za stipendiju.

Prilikom popunjavanja obrasca obavezno je digitalno učitavanje važećeg identifikacionog dokumenta (lična karta ili pasoš) i to onu stranu s ličnim podacima, fotografijom i njegovim trajanjem.

Rok za elektronsko dostavljanje formulara je 2. maj, saopćeno je iz Ambasade Italije u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: