BiH
0

Stipendije Vlade Italije za akademsku 2009/2010. godinu

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ambasada Italije u Sarajevu dodjeljuje državljanima Bosne i Hercegovine stipendije koje finansira Vlada Italije, za školovanje u Italiji tokom akademske 2009/2010. godine.

Stipendije su namijenjene licima koja bi jedan dio svog znanja željela steći u Italiji pri nekoj od institucija kao što su univerziteti, akademije, konzervatoriji, Institut za restauraciju, naučno-istraživački centri i laboratoriji, Nacionalna škola za kinematografiju, biblioteke, arhivi, muzeji i druge vladine institucije. Za dobijanje stipendije za jednu od ovih institucija, neophodno je odlično poznavanje italijanskog jezika.

Potencijalni stipendisti Vlade Italije, koji su zainteresirani za pohađanje kurseva italijanskog jezika i kulture za strance, u trajanju od 1 do 3 mjeseca, obavezni su poznavati samo osnove italijanskog jezika.

Za apliciranje, kandidat će trebati aktivirati account, preko web stranice http://borseonline.esteri.it/borseonline/it/index.asp, na taj način moći će popuniti formular online i poslati svoju kandidaturu. Nakon toga, kandidat je obavezan poslati Ambasadi Italije (ulica Čekaluša br. 39), poštom ili predati lično, formular za apliciranje (prethodno ispunjen online) odštampan, potpisan i popraćen fotografijom.

Rok za pristizanje formulara, kako njegove online verzije, tako i štampane, je 10.06.2009.

Dodatne informacije mogu se dobiti preko web stranice http://www.esteri.it/MAE/IT/Ministero/Servizi/Stranieri/Opportunita/ ili u Odjelu za kulturu Ambasade Italije u Sarajevu putem telefona 033/218 021/2 i 203 960/1, lokal 132 i 127, putem e-maila [email protected] i [email protected]