{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stipendije mladim evropskim novinarima

F
23.3.2006. u 13:35
0
0
Stipendije mladim evropskim novinarima
0
Stipendije mladim evropskim novinarima
Evropska kulturna fondacija (European Cultural Foundation - ECF) dodeljuje ograničenu finansijsku pomoć (stipendiju) za finansiranje putnih troškova mladim evropskim novinarima koji imaju želju i namjeru da izvještavaju o životu i kulturi mladih u susjednim zemljama Evropske Unije.
Organizacija ECF je nezavisna Fondacija sa sjedištem u Amsterdamu i ima za cilj promociju i podršku kulturnih veza među evropskim narodima kao jednom od glavnih elemenata evropskih integrativnih procesa. Projektom davanja stipendija za pokrivanje putnih troškova mladim novinarima ECF nastoji da stvori atmosferu boljeg razumijevanja i emocionalne odanosti ideji proširenja EU.

Pravo da konkurišu za ovu stipendiju imaju svi novinari pisanih i elektronskih medija sa evropskog tla ne stariji od 35 godina. Moguće destinacije putovanja su: Albanija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Makedonija, Turska i Ukrajina. Konkurisanje se obavlja popunjavanjem formulara koji se može preuzeti na adresi: www.eurocult.org/pdfdb/news/clappl.pdf i slanjem na adresu ECF poštom ili elektronskim putem najmanje 12 sedmica prije datuma putovanja.

Formular mora sadržavati i biografiju, kao i pismo urednika sa potvrdom da će izveštaj sa putovanja biti publikovan ili emitovan. Kompletna dokumentacija mora biti na engleskom jeziku, a odgovor ECF uslijediće najkasnije četiri sedmice uoči datuma putovanja. Predviđeno je da stipendija pokrije troškove putovanja, vize i čak u određenim situacijama, troškove smještaja za period od najviše sedam dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: