Halid Genjac
0

Stigla dokumentacija u vezi s imenovanjem Sadika Ahmetovića

FENA
Halid Genjac
Halid Genjac
U Parlamentarnu skupštinu BiH stigla je potrebna dokumentacija u vezi s imenovanjem Sadika Ahmetovića za ministra sigurnosti BiH. „Dobili smo odluku o imenovanju od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, potvrdu od CIK-a BiH i od SIPA-e, kako to zakon predviđa, i sve popunjene obrasce“, kazao je danas Feni predsjedavajući parlamentarne Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH Halid Genjac.

Zakazali smo, dodao je on, sjednicu za petak u pola devet, imajući u vidu da je sjednica Predstavničkog doma PSBiH isti dan u 10 sati.

„Međutim, danas je došlo do pomjeranja sjednice Doma za 24. novembar. To znači da ćemo vjerovatno ovaj posao komisije završiti u petak, ali u nekom kasnijem terminu oko 10-11 sati, jer nema potrebe da zakazujemo sjednicu u pola devet“, kazao je Genjac.

On očekuje da će imenovanje ministra sigurnosti biti razmatrano na prvoj narednoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH.

„Imamo sve pretpostavke i komisija može u terminu završiti taj posao“, kazao je Genjac.

Mjesto ministra sigurnosti BiH upražnjeno je od jula ove godine kada je smijenjen Tarik Sadović, a potvrđivanje Sadika Ahmetovića je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić uvjetovao imenovanjima u nekim drugim državnim institucijama.