{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Stid nas je što ste Vi gradonačelnica"

S
18.7.2008. u 12:29
0
104
"Stid nas je što ste Vi gradonačelnica"
0
"Stid nas je što ste Vi gradonačelnica"
"Stid nas je, gospođo Borovac, ne samo zbog Ferhadije, ne samo zbog narušene sigurnosti u gradu, ne samo zato što ste uništili parkove u Sarajevu, ne samo zbog toga što ste rasprodajom gradskog zemljišta u Sarajevu napravili najprimitivnije arhitektonsko ruglo, ne samo zato što naš grad izgleda tako kao izgleda, već prije svega zato što ste Vi njegova gradonačelnica." - ovim riječima počinje pismo koje je danas Naša stranka uputila gradonačelnici Sarajeva.
"Da su vladajuće političke elite nesposobne, neodgovorne, nestručne i nekompetentne da obavljaju funkcije na vlasti potvrđuje i najnovija izjava gradonačelnice Sarajeva, gospođe Semihe Borovac. Gradonačelnica koja je nakon ubistva Denisa Mrnjavca u sarajevskom tramvaju izjavila da ne postoji njena institucionalna odgovornost za ubijanje naše djece po tramvajima, za pravi rat maloljetničkih bandi po Sarajevu, za potpuni pad nivoa sigurnosti u glavnom gradu BiH, te krajnju destrukciju urbanog sadržaja grada, sada izjavljuje da ju je stid kako izgleda centralna sarajevska ulica Ferhadija.", stoji u pismu Naše stranke gradonačelnici Borovac.

"Nekadašnje šetalište Sarajeva, gospođa Boravac i njena udruga za privatne interese i pogreb Sarajeva pretvorili su obično provincijsko vašarište. Pretvorivši Ferhadiju u pijacu na kojoj se prodaju gaće, čarape, kišobrani, švercovani muzički CD-ovi i druga nelegalno uvezena roba neutvrdivog porijekla, gradske i vlasti općine Stari Grad srozale su naše Sarajevo do razine devetnaestovjekovne ruralizirane mahale. Time su i potvrdile svoj pravi karakter – krajnji stadij neodgovornosti, neprofesionalnosti, nekompetentnosti i prezira prema zahtjevima i potrebama građanki i građana. Jednom riječju, mahalaštinu kao princip vladanja i gradom i državom u cjelini, u kojem je prostakluk pravilo a ne izuzetak odnosa prema biračkom tijelu," kažu iz Naše stranke i dodaju: "Stid nas je, gospođo Borovac, ne samo zbog Ferhadije, ne samo zbog narušene sigurnosti u gradu, ne samo zato što ste uništili parkove u Sarajevu, ne samo zbog toga što ste rasprodajom gradskog zemljišta u Sarajevu napravili najprimitivnije arhitektonsko ruglo, ne samo zato što naš grad izgleda tako kao izgleda, već prije svega zato što ste Vi njegova gradonačelnica. Sarajevo sa svojom ogromnom kulturnom, arhitektonskom i urbanom tradicijom, te sa svojim vanrednim simboličkim i drugim potencijalima, treba nove, sposobne, odgovorne osobe koje će raditi za interes grada i njegovog stanovništva, a ne „instituicionalno neodgovorne“ osobe koje poriču svoju političku, profesionalnu, moralnu i ukupnu ljudsku odgovornosti za urbanu i svaku drugu katastrofu glavnog grada naše zemlje. Sarajevo se stidi svoje gradonačelnice, gospođo Borovac."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: