{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Stid nas je što ste Vi gradonačelnica"

S
18.7.2008. u 12:29
0
104
"Stid nas je što ste Vi gradonačelnica"
0
"Stid nas je što ste Vi gradonačelnica"
"Stid nas je, gospođo Borovac, ne samo zbog Ferhadije, ne samo zbog narušene sigurnosti u gradu, ne samo zato što ste uništili parkove u Sarajevu, ne samo zbog toga što ste rasprodajom gradskog zemljišta u Sarajevu napravili najprimitivnije arhitektonsko ruglo, ne samo zato što naš grad izgleda tako kao izgleda, već prije svega zato što ste Vi njegova gradonačelnica." - ovim riječima počinje pismo koje je danas Naša stranka uputila gradonačelnici Sarajeva.
"Da su vladajuće političke elite nesposobne, neodgovorne, nestručne i nekompetentne da obavljaju funkcije na vlasti potvrđuje i najnovija izjava gradonačelnice Sarajeva, gospođe Semihe Borovac. Gradonačelnica koja je nakon ubistva Denisa Mrnjavca u sarajevskom tramvaju izjavila da ne postoji njena institucionalna odgovornost za ubijanje naše djece po tramvajima, za pravi rat maloljetničkih bandi po Sarajevu, za potpuni pad nivoa sigurnosti u glavnom gradu BiH, te krajnju destrukciju urbanog sadržaja grada, sada izjavljuje da ju je stid kako izgleda centralna sarajevska ulica Ferhadija.", stoji u pismu Naše stranke gradonačelnici Borovac.

"Nekadašnje šetalište Sarajeva, gospođa Boravac i njena udruga za privatne interese i pogreb Sarajeva pretvorili su obično provincijsko vašarište. Pretvorivši Ferhadiju u pijacu na kojoj se prodaju gaće, čarape, kišobrani, švercovani muzički CD-ovi i druga nelegalno uvezena roba neutvrdivog porijekla, gradske i vlasti općine Stari Grad srozale su naše Sarajevo do razine devetnaestovjekovne ruralizirane mahale. Time su i potvrdile svoj pravi karakter – krajnji stadij neodgovornosti, neprofesionalnosti, nekompetentnosti i prezira prema zahtjevima i potrebama građanki i građana. Jednom riječju, mahalaštinu kao princip vladanja i gradom i državom u cjelini, u kojem je prostakluk pravilo a ne izuzetak odnosa prema biračkom tijelu," kažu iz Naše stranke i dodaju: "Stid nas je, gospođo Borovac, ne samo zbog Ferhadije, ne samo zbog narušene sigurnosti u gradu, ne samo zato što ste uništili parkove u Sarajevu, ne samo zbog toga što ste rasprodajom gradskog zemljišta u Sarajevu napravili najprimitivnije arhitektonsko ruglo, ne samo zato što naš grad izgleda tako kao izgleda, već prije svega zato što ste Vi njegova gradonačelnica. Sarajevo sa svojom ogromnom kulturnom, arhitektonskom i urbanom tradicijom, te sa svojim vanrednim simboličkim i drugim potencijalima, treba nove, sposobne, odgovorne osobe koje će raditi za interes grada i njegovog stanovništva, a ne „instituicionalno neodgovorne“ osobe koje poriču svoju političku, profesionalnu, moralnu i ukupnu ljudsku odgovornosti za urbanu i svaku drugu katastrofu glavnog grada naše zemlje. Sarajevo se stidi svoje gradonačelnice, gospođo Borovac."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: