{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stid nas je naših političara

S
30.7.2008. u 10:44
0
11
Stid nas je naših političara
0
Stid nas je naših političara
Naša stranka poziva sve parlamentarne zastupnike u oba doma na državnom nivou, da se odreknu sramotne visoke povišice na plate, te da povišicu doniraju penzionerima sa najmanjim penzijama u BiH.
"Bezobrazno povećanje za 100% plaća bh. parlametarcima na nevjerovatnih 7.000 Km mjesečno, predstavlja otimanje od onih kojim bi taj novac bi daleko potrebniji – penzionerima, nezaplosenim, učenicima ili bolnicama," kaže se u saopštenju Naše stranke.

"Povišicom od nekoliko desetnina minimalnih penzija po jednom zastupniku, naši političari sami sebe nagrađuju za nerad. Napominjemo da je bh. parlament u čitavoj 2007. godini usvojio ukupno desetak zakona, a još manje je sprovedeno u stvarnosti.

Sramna odluka Administrativne komisije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine potvrđuje ispravnost našeg opredjeljenje da se borimo za povratak morala u našu politiku. Naša stranka će se u narednom periodu boriti svim sredstvima da se nezarađene plate parlametaraca smanje na realan nivo, a da se u našim institucijama uspostavi sistem plaćanja po učinku. Koliko je zakona usvojeno i sprovedeno, koliko smo bliži EU ili koliko smo manje siroašni, tolike će biti i plate našim poslanicima.

Još jednom javno pozivamo sve poštene bh parlametarce da se odreknu svoje nezarađene povišice u korist najsiromašnijih penzionera u našoj zemlji."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: