Član Upravnog odbora
113

Stevanović o sagi s KCUS-a: Potez Rimca je izvan ovlasti ministra i čini to pod pritiskom

A. Ku.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Član Upravnog odbora (UO) Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Dragan Stevanović prokomentarisao je za Klix.ba današnju odluku federalnog ministra zdravstva Nediljka Rimca, a koji je odbio dati saglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a.
Kako je Stevanović kazao, UO KCUS-a bi najvjerovatnije trebao zasjedati 27. februara. Na sjednici će članovi UO iznijeti stav o odluci ministra.

"Potez ministra i obrazloženje je izvan njegovih ovlasti. Izborni inžinjering čini ministar pod pritiskom (to ću dokumentovati), a nije činio UO. Na potezu je Vlada FBiH ili će smijeniti nas u UO i stati na stranu ministra ili će raspraviti ovu situaciju sa ministrom", rekao je Stevanović.

Podsjetimo, nakon skoro dva mjeseca ministar Rimac je obavijestio da neće dati saglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a, a kojem je podršku nakon konkursne procedure dao UO KCUS-a.

Tim povodom je reagovao i lider NiP-a Elmedin Konaković koji je najavio krivične prijave protiv Rimca i osoba koje su, kao je naveo, članovi interesne grupe koja je radila protiv imenovanja Gavrankapetanovića.