Presuda za klevetu
12

Stevandić: Sud utvrdio da je Mektić iznosio neistine

SRNA/Klix.ba
Predsjednik stranke Ujedinjena Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je Osnovni sud u Banjoj Luci donio presudu kojom je utvrđeno da je ministar sigurnosti BIH Dragan Mektić bez ikakvih dokaza i činjenica zasnovanih na odlukama nadležnih institucija iznosio brojne neistine i uvrede na njegov račun.
Stevandić je dodao da je presuda donesena nakon glavne rasprave kojoj su prethodila višestruka odgađanja i odugovlačenja postupka od Mektića, saopćeno je iz Ujedinjene Srpske.

"Moja porodica, ja, prijatelji, saradnici, institucija u kojoj radim i politička organizacija kojoj pripadam, pretrpjeli smo i još osjećamo posljedice diskreditacije i targetiranja koje su proizvele ovako plasirane laži, klevete i uvrede", naveo je Stevandić.

On je izrazio nadu da će ova presuda u budućnosti doprinjeti korektnijoj komunikaciji među suprotstavljenim stranama u javnosti i dovesti do izbjegavanja uvreda i svjesno plasiranih laži s ciljem da se bilo ko diskredituje ili ponizi.

"U suprotnom, važno je da se zna da nadležni organi neće dopustiti nekažnjeno ugrožavanje ugleda, časti, ličnog i porodičnog mira i integriteta bilo koje osobe koja se nađe na meti svjesno plasiranih laži, kleveta i uvreda", zaključio je Stevandić.