Ponovo brani Dodika
108

Stevandić odgovorio Salkiću: Ti bi mogao završiti kao Debevec i Mehmedagić

A. L.
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić regovao je nakon što je zastupnik u NSRS Ramiz Salkić najavio da će podnijeti krivične prijave protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika i saradnika zbog organizacije proslave "Dana RS-a".
Stevandić je kazao da se Salkićev potez može svrstati pod ratnohučkačku politiku te da je on bliži pritovru nego bilo ko drugi.

"Svako u Republici Srpskoj ima pravo na iznošenje mišljenja jer smo demokratsko društvo, ali niko nema pravo da na sebe preuzima pravosudne funkcije i tako ruši ustavni poredak", rekao je Stevandić.

On je naglasio da će se u Republici Srpskoj i dalje "slaviti važni praznici".

Podsjetivši da Salkiću nije prvi put da prijeti Sudom i Tužilaštvom, i to zajedno sa "nelegalnim Christianom Schmidtom", Stevandić je istakao da bi Salkić mogao proći kao predsjednik Suda BiH i direktor Obavještajno-bezbjednosno agencije BiH Ranko Debevec i Osman Mehmedagić koji su u pritvoru zbog zloupotrebe položaja.

"Oni su radili to što on sada radi, tako da je on bliži pritvoru nego bilo ko drugi. Ustavni poredak, stabilnost društva i proslava svih praznika u Republici Srpskoj i dalje će vrijediti", rekao je Stevandić.