Ulaganje u infrastrukturu
20

Šteta se pohvalio izgradnjom saobraćajnica: Sarajevo je veliko gradilište

A. Ku.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta pohvalio se radovima i kazao da Kanton Sarajevo veliko gradilište i ove godine.

Naveo je da se u svakoj općini Kantona Sarajevo izvode ili su završeni radovi na obnovi saobraćajnica i unapređenju cestovne infrastrukture.

"Proteklih dana počeli su radovi na izgradnji uključne trake na brzoj cesti u naselju Osjek u općini Ilidža. Ranije je izgrađena isključna, došao je red i na uključnu traku. Ovo je još jedan od mnogih projekata koji realizujemo u ovoj općini. Radno je na kružnom toku kod GRAS-a, a očekujemo intenziviranje radova na drugom kružnom toku u istoj ulici koji će spajati Džemala Bijedića i IX transverzalu", kaže Šteta.

Iako je novembar 10-ak gradilišta je trenutno aktivno u Kantonu Sarajevo, a najveći broj u Novom Gradu.

"Spajamo cjeline, ulažemo u infrastrukturu svakog dijela kantona, pomažemo razvoj općina osiguravanjem finansijskih sredstava za razvoj svake od njih. To je naše opredjeljenje od samog početka", dodao je Šteta.

Rekao je i da ga posebno raduje kada vidi da su i građani i načelnici svih općina zadovoljni radom, ulaganjima i realizacijom projekata Ministarstva saobraćaja KS u svakoj od devet općina našeg kantona.