BiH
0

Šteta od požara na bolnici u Bihaću veća od 1,3 miliona KM

FENA
Štab Civilne zaštite Općine Bihać, na posljednjoj sjednici, usvojio je konačni izvještaj o procijenjenim štetama od požara na imovini Kantonalne bolnice "dr. Irfan Ljubijankić“ u ukupnom iznosu od preko 1,3 miliona KM.

Komisija je od 28. augusta ove godine utvrđivala štetu na mašinskim, vodovodnim, kanalizacionim i elektroinstalacijama u Kantonalnoj bolnici, koje su nastale uslijed požara koji se dogodio 26. jula 2013.

Od ukupnog iznosa direktna šteta, koju je procijenila Komisija za građevinsko-zanatske radove, iznosi oko 960.000 maraka, Komisija za vodovodne i kanalizacione instalacije procijenila je štetu u iznosu od preko 14.600, a Komisija za mašinske instalacije u iznosu od preko 172.000 maraka.

Komisija za elektroinstalacije procijenila je štetu u iznosu većem od 36.800 maraka, Komisija za sitan inventar i lijekove više od 15.300, a Komisija za kancelarijski namještaj i drugi sitni inventar preko 54.100 maraka.

Izvještaj komisije biti će proslijeđen Općinskom vijeću Bihać na razmatranje i usvajanje, a procjenom štete nastale u Kantonalnoj bolnici stvoreni su uslovi da se aktiviraju sredstva posebne namjene na računima općinske i kantonalne Civilne zaštite.