{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šteta od požara na bolnici u Bihaću veća od 1,3 miliona KM

F
19.9.2013. u 10:16
0
2
Šteta od požara na bolnici u Bihaću veća od 1,3 miliona KM
0
Šteta od požara na bolnici u Bihaću veća od 1,3 miliona KM
Štab Civilne zaštite Općine Bihać, na posljednjoj sjednici, usvojio je konačni izvještaj o procijenjenim štetama od požara na imovini Kantonalne bolnice "dr. Irfan Ljubijankić“ u ukupnom iznosu od preko 1,3 miliona KM.
Komisija je od 28. augusta ove godine utvrđivala štetu na mašinskim, vodovodnim, kanalizacionim i elektroinstalacijama u Kantonalnoj bolnici, koje su nastale uslijed požara koji se dogodio 26. jula 2013.

Od ukupnog iznosa direktna šteta, koju je procijenila Komisija za građevinsko-zanatske radove, iznosi oko 960.000 maraka, Komisija za vodovodne i kanalizacione instalacije procijenila je štetu u iznosu od preko 14.600, a Komisija za mašinske instalacije u iznosu od preko 172.000 maraka.

Komisija za elektroinstalacije procijenila je štetu u iznosu većem od 36.800 maraka, Komisija za sitan inventar i lijekove više od 15.300, a Komisija za kancelarijski namještaj i drugi sitni inventar preko 54.100 maraka.

Izvještaj komisije biti će proslijeđen Općinskom vijeću Bihać na razmatranje i usvajanje, a procjenom štete nastale u Kantonalnoj bolnici stvoreni su uslovi da se aktiviraju sredstva posebne namjene na računima općinske i kantonalne Civilne zaštite.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: