BiH
0

Stari grad: Položeno cvijeće na spomen-obilježja šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata

FENA
Predstavnici Općine Stari Grad Sarajevo s načelnikom Općine Mustafom Resićem na čelu i pomoćnikom načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, izbjegle i raseljene osobe Alijom Kamberom u sklopu obilježavanja Dana branilaca Sarajeva položili su danas cvijeće na spomen-obilježja šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata.

Cvijeće je položeno na spomen-obilježja na šehidskom mezarju Kovači, mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, na Markalama, u Bakarevićima i na Širokači.

Polaganju cvijeća prisustvovale su i delegacije u sklopu kojih su bile porodice šehida, poginulih boraca i civilnih žrtava rata, predstavnici boračkih organizacija s područja općine Stari Grad te djeca iz tri osnovne škole s područja općine.

Ratni komandat Prvog korpusa Armije RBiH general Nedžad Ajnadžić obratio se učenicima osnovnih škola na mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića.

“Vi mladi, treba ovdje da učite lekciju ne za prošlost nego za budućnost. Vi morate znati svoju historiju i treba da gradite mir. Doveli smo vas ovdje da vas obavežemo da ne zaboravite šta je ovdje bilo i da čvrsto gradite mir u jedinoj nam državi Bosni i Hercegovini”, kazao je general Ajnadžić.

U sklopu Memorijala "Kovači" delegacije su posjetile i Muzej "Predsjednik Alija Izetbegović".