{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stare devizne štediše ponovo upozoravaju

F
21.3.2007. u 14:12
0
0
Stare devizne štediše ponovo upozoravaju
0
Stare devizne štediše ponovo upozoravaju
Udruženje građana za povrat stare devizne štednje u BiH i dijaspori je upozorilo danas da će, ukoliko Dom naroda BiH ne prihvati odluke Parlamentarne skupštine BiH o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje, usvojene prošle godine, ispuniti sve zadatke usvojene na Skupštini 27. decembra 2006. godine, uključujući i blokiranje banaka u kojima su stare devizne štediše imale novac.
Ovo udruženje je u saopćenju najavilo da će zatražiti od Vijeća ministara BiH i vlada Republike Srpske i Federaciji BiH da se poništi sva privatizacija izvršena starom deviznom štednjom.

Udruženje će, kako se navodi u saopćenju, uputiti zahtjev Tužilaštvu BiH da "preduzme mjere radi utvrđivanja odgovornosti Centralne banke BiH, nadležnih ministarstava i agencija koje opstruišu izdavanje novih dokumenata, odnosno štednih knjižica deviznim štedišama koji su za vrijeme rata na bilo koji način ostali bez svoje dokumentacije".

U saopćenju se kaže da protestno pismo bit će upućeno i Regulatornoj agenciji za komunikacije zbog nekorektnog izvještavanja javnih emitera, jer, Udruženje ističe da ima više od 30.000 članova i zastupa interese više od milion građana BiH i to im daje pravo da traže svoje mjesto u informativnom sistemu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: