Jedno ranije palo na ženu
14

Stara stabla u Tuzli su velika opasnost, nadležni ih uklanjaju kako bi zasadili nova

A. K.
Foto: Gradska uprava Tuzle
Foto: Gradska uprava Tuzle
Nakon prošlogodišnjeg slučaja u kojem je staro drvo palo na ženu te joj nanijelo teške tjelesne povrede, nadležni u Tuzli su pokrenuli akciju uklanjanja starih stabala, kako bi na njihovim mjestima mogli zasaditi nova.

Gradska uprava Tuzle je putem Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, oformila radni tim sa šumarskim inžinjerom na čelu koji je u proteklom periodu obišao lokacije na kojima se nalaze stabla koja je potrebno ukloniti zbog dotrajalosti.

Foto: Gradska uprava Tuzle
Foto: Gradska uprava Tuzle

Zadatak radnog tima bio je da izradi stručni nalaz i mišljenje s prijedlogom mjera na sanaciji i uklanjanju drveća koja predstavljaju opasnost za bezbjednost građana i materijalnih dobara.

"U okviru pomenutih aktivnosti u koje su uvršteni i zahtjevi građana utvrđen je program uklanjanja prioritetnih stabala te u skladu s tim pristupilo se realizaciji. Aktivnosti po navedenom programu, u četvrtak su se realizovale u ulici Strajka Mitrovića u Mjesnoj zajednici Brčanska malta", ističu iz Gradske uprave Tuzle.

Foto: Gradska uprava Tuzle
Foto: Gradska uprava Tuzle

U narednom periodu u skladu sa vremenskim prilikama, realizacija aktivnosti će se nastaviti i na ostalim lokacijama predviđenim u programu.

"Također, u okviru navedenih aktivnosti, u naredna dva mjeseca, planirana je sadnja novih sadnica na svim lokalitetima gdje se vrši uklanjanje starih stabala", dodali su iz Gradske uprave Tuzle.

Foto: Gradska uprava Tuzle
Foto: Gradska uprava Tuzle

Nadležni mole građane za strpljenje i oprez u navedenom periodu, kako bi Javno komunalno preduzeće Komunalac, kojem su navedeni poslovi povjereni mogao ih nesmetano obavljati.